Csokinda

Csupa csoki brownie

2016. április 09. - Csokinda

Egyszerű, gyors és isteni fonom ez a brownie, pláne ha belül folyós marad (amíg meleg). Ez is a nagy kedvenceink közé tartozik, de hát mivel a nyár megállíthatatlanul közeledik, ezért kicsit hátrébb szorult az elkészítendők listáján. Amerikában sok helyen kóstoltam de valahogy egyik sem volt az igazi, mert az egyik túl gejl volt a másik túl étcsokis a harmadiknak pedig semmilyen volt az állaga... Ha szeretnétek egy igazi finom csupa csokis brownie-t enni akkor ez kell nektek:

brownie_blog.JPG

Recept:

- 20 dkg (tea)vaj

- 25 dkg kristálycukor

- 4 felvert tojás (nem kell külön választani őket)

- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

- 20 dkg étcsokoládé (65%-os kakaótartalmú)

- 2 ek vanília aroma

opcionális: 10 dkg vágott dió

Díszítés: Szezonális gyümölcsök

Elkészítés:

- Egy kb. 20x20-as méretű tepsit/sütőformát kibélelünk sütőpapírral

- A vajat és a csokit vízgőz felett összeolvasztjuk

- A tojást, a cukrot és a lisztet összedolgozzuk majd apránként hozzáadjuk az olvasztott csokoládét is

- A kapott masszát a sütőformába öntjük

 170 fokos (hőlégkeveréses) sütőben 30 percig sütjük, majd hagyjuk hűlni 5-8 percet és utána vaníliafagyival kínálhatjuk is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csokinda.blog.hu/api/trackback/id/tr188579466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása