Csokinda

Kókuszcsók - az édes csábítás

2016. július 20. - Csokinda

Zsófi (Nyammm) barátnőm lánybúcsújára szerettem volna készíteni valami finomságot, és mivel a lányok között sokan vannak, akik valamilyen érzékenységgel küzdenek (glutén- laktózérzékenység) ezért esett a választásom erre gyorsan elkészíthető desszertre. Előnye, sok kis 'gombócot' lehet formálni egy adagnyi bekevert masszából, illetve leginkább szárítani kell a sütőben mint sütni. Aki szereti a kókuszt annak szinte kötelező édesség! 

kokuszcsok.jpg

Recept:

- 3 db (nagyobb) tojásfehérje

- 12 dkg porcukor

- 1 cs vaníliás cukor

- 200 g kókuszreszelék

Díszítéshez:

- 100 g étcsokoládé 

- 30 g vaj

- 1 marék blansírozott mandula

 

Elkészítés:

  1. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, miközben folyamatosan hozzáadjuk a cukrokat
  2. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, és finoman összekeverjük. (->ragadós masszát kapunk)
  3. Sütőpapírral bélelt tepsibe vizes kézzel vagy kanállal kis "felhőcskéket" pakolunk, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük.
  4. Amíg kihűlnek a kókuszcsókok, a csokoládét és a vajat vízfürdő felett összeolvasztjuk, majd szépen ráfolyatjuk a csókokra.
  5. A még meleg csokiba mandulaszeleteket ragasztunk.

 

csok.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://csokinda.blog.hu/api/trackback/id/tr888902742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása