Csokinda

Húsvéti Cake Pop

2016. március 29. - Csokinda

Húsvét nincs sonka és locsolkodás nélkül, ezért úgy gondoltam, hogy idén szakítok a hagyományokkal és piros hímes tojások helyett készítek a locsolóknak valami különlegeset, így esett a választás a színes POP Cake-re. A golyók elkészítése egyszerű, azonban kicsit macerás a díszítése.., de ez nem tántoríthatott el, hogy a "Cobra" és az "Éden" locsoló kölni megfizethetetlen illatáért cserébe én ez a finomságot adjam!:)

img_2673.JPG

A golyók alapja brownie volt, de lássuk a hozzávalókat és a receptet:

Golyó (Cake):

- 20 dkg vaj (én teavajat használtam)

- 25 dkg kristálycukor

- 4 felvert tojás

- 10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

- 20 dkg étcsokoládé (65%-os kakaótartalmú)

- 2 ek. vanília aroma

- 5 dkg darált dió

- 2 - 4ek cukormentes lekvár (a golyók formázásához)

Máz (Pop):

- 200 g fehér csoki

- 0,5 dl tej

Dekor:

- Színes cukorka

- Darált dió

Elkészítés:

1. A vajat és a csokoládét vízgőz felett állandó kevergetés közben összeolvasztjuk

2. A tojásokat a cukorral és a liszttel összedolgozzuk, majd hozzáadjuk az olvasztott csokoládét

3. A kapott masszát egy sütőpapírral kibélelt 20 x 20-as sütőformába öntjük

4. 170 fokos sütőben 30 percig sütjük majd hagyjuk kihűlni.

5. Az elkészült tésztát összetörjük és hozzákeverjük a lekvárt, hogy egy ragadós masszát kapjunk

6. Sütőpapírra a masszából (vizes kézzel) golyókat formálunk, amelyekbe beleszúrjuk a pálcikát és betesszük a fagyasztóba ~1 órára

Amíg az elkészült "pucér" pop cake-k a fagyasztóban vannak vízgőz felett felolvasztjuk a fehér csokit és hozzá adjuk a tejet.

7. A megdermedt pálcikás golyókat belemártjuk a fehér csokis masszába majd a színes cukorkába illetve a darált dióba.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://csokinda.blog.hu/api/trackback/id/tr988543778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása